13. oktobar 2015 « Nazad
Teva Serbia donirala Kliničkom Centru Srbija jedan od najmodernijih aparata za fotodokumentaciju gelova​​
http://cont.teva-serbia.tevanet.teva.corp/Media/News/Documents/Donacija.jpg

Beograd, 13. oktobra 2015. – Farmaceutska kompanija Teva Serbia donirala  je Klinici za neurologiju Kliničkog Centra Srbija (KCS) aparat E-BOX-VX5 – sistem za fotodokumentaciju gelova, vredan više od 10.000 američkih dolara. 

 
Ova vredna donacija dodatno će osavremeniti opremu Laboratorije za genetičku i molekularnu dijagnostiku neuroloških bolesti koja je deo Klinike za neurologiju KCS-a i omogućiti dalju modernizaciju i kompletiranje Laboratorije najmodernijom opremom dostupnom u svetu. 
 

 
Donirani aparat za fotodokumentaciju gelova olakšaće svakodnevni rad ekspertima iz oblasti neurologije i doprineće preciznijoj i jednostavnijoj dijagnostici kod bolesnika s neurološkim obolenjima.
 

 
Ispred Teve, ovaj moderni aparat uručila je Lidija Marušić Rako, direktor Teve Serbia koja  je izrazila nadu da će donirana oprema pomoći kvalitetnijem dijagnostifikovanju, praćenju i lečenju Hantingtonove, Vilsonove, Kenedijeve i Parkinsonove bolesti kao i spinocerebralnih ataksija, miotoničnih distrofija i moždanog udara. „Teva Serbia već se tradicionalno svojim aktivnostima dokazuje kao kvalitetan partner srpskog zdravstvenog sistema i pomaže lekarima i medicinskim radnicima u brizi o pacijentima.,“ izjavila je direktor  Marušić Rako.
 

 
“Bez tehnologije koju pruža aparat E-BOX-VX5 mi možemo kao organizam da živimo i da dišemo. Ali kao stručnjaci, lekari, naučnici, istraživači bez ovakve genetičke tehnologije ne možemo da postojimo na mapi struke ni nauke. Velikodušna donacija kompanije TEVA nas zato ohrabruje da ćemo održati korak za savremenom strukom i da ćemo svojim pacijentima obezbediti pristup  savremenim dijagnostičkim i terapijskim postupcima,” istaknuo je u ime Klinike za neurologiju KCS-a, prof. dr. Dragoslav Sokić, zahvalivši Tevi Serbia na vrednoj donaciji. 
 

 
Klinika za neurologiju u čijem sastavu od 2009. godine deluje Laboratorija za genetičku i molekularnu dijagnostiku neuroloških bolesti jedina je tercijarna institucija gde pacijenti iz cele Srbije mogu obaviti molekularnogenetičke testove za preko 20 neuroloških oboljenja.  Samo u prošloj godini u Laboratoriji je urađeno preko 1000 pojedinačnih analiza, koje su omogućile bržu i preciznu dijagnostiku, primenu adekvatne terapije i savetovanje obolelom i članovima porodice.
 

 
O Tevi: 
 

 
Teva je internacionalna kompanija koja posluje na oko 100 tržišta, ima 1000 molekula u svom vlasništvu i ima 46.000 zaposlenih. Trenutno se nalazi među najvećim svetskim farmaceutskim kompanijama i 1. je generička kompanija u svetu. Društveno odgovorno poslovanje visoko je na listi prioriteta Teve na svim tržištima na kojima deluje. U protekloj godini Teva je onima kojima je pomoć najpotrebnija donirala preko 47 miliona američkih dolara u novcu i 61 milion američkih dolara u proizvodima. 
 

 

 
Za dodatne informacije kontaktirajte:
 
Tamara Sušanj Šulentić
 
Direktorica Komunikacija
 
Tel: + 385 1 37 24 863
 
Fax: + 385 1 37 24 358
 
E-mail: tamara.susanj-sulentic@pliva.com